Στατιστικά Στοιχήματος Αγώνων Ποδοσφαίρου και η Μελέτη Αυτών

Στατιστικά Στοιχήματος Αγώνων ΠοδοσφαίρουΗ μελέτη των στατιστικών του ποδοσφαίρου συνιστά έναν από τους πιο ξακουστούς τρόπους προσέγγισης του ποδοσφαίρου, τόσο από τους διάφορους που ασχολούνται με την δημοσιογραφία, όσο και από τους fan του ποδοσφαίρου.

Ένας “μπούσουλας” για κάθε ενδιαφερόμενο, και αφορά τόσο την επιμέρους μελέτη μίας γενικής εικόνας συγκεκριμένης ομάδας ή ενός ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που ασχολούνται με την διατήρηση διάφορων στατιστικών και ειδικότερα για τα στατιστικά στοιχήματος αγώνων ποδοσφαίρου, αλλά και αρκετά βιβλία που έχουν ασχοληθεί με λεπτομέρεια με την στατιστικολογία του ποδοσφαίρου.

Το ποδόσφαιρο διαθέτοντας τον τίτλο του πιο λαοφιλέστερου σπορ στον κόσμο, είναι πηγή ανάγνωσης για πολλούς και ιδίως για τον κλάδο των δημοσιογράφων που διά μέσου της στατιστικής και των αριθμών έχουν την δυνατότητα να είναι ενήμεροι τόσο για την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή καθόσο και για αυτό της ομάδας.

Αδιαμφισβήτητα τα στατιστικά στοιχήματος αγώνων ποδοσφαίρου είναι για πολλούς ιδανικά για να διαβάσεις και να μπορέσεις να συγκρίνεις τις ομάδες στο πέρασμα των χρόνων, αρκετά πολλές όμως είναι οι στιγμές που τα νούμερα δεν αποτυπώνουν ολοκληρωτικά την εικόνα. Διαθέτοντας ως δεδομένο ότι σχεδόν όλα τα θέματα στην ζωή εξελίσσονται, έτσι ακριβώς και με το ποδόσφαιρο σε κάποια πράγματα είναι δύσκολο ή μάλλον ανώφελο να γίνει σύγκριση με πιο παλιά έτη.

Τα δεδομένα πλέον είναι άλλα, καθώς πλέον λόγου χάρη και τα τμήματα των ομάδων με πλειάδα αλλοδαπών παικτών είναι πολύ διαφορετικά. Τα συμπεράσματά μας θα ήταν εντελώς λανθασμένα αν επιχειρούσαμε να συγκρίνουμε παίκτες άλλων εποχών με αυτές που είμαστε τώρα. Είναι σωστό τα δεδομένα να είναι παντελώς ξεχωριστά.

Δεν θα μπορούσαμε σε καμιά περίπτωση να θελήσουμε να συγκρίνουμε τον Μαραντόνα ή τον Πελέ λόγου χάρη με αξιόλογους παίκτες των ημερών μας όπως τον Μέσι ή τον Ρονάλντο, αφού γενικά το ποδόσφαιρο, η ανάπτυξη του, η προσέγγιση των προπονητών, τα οικονομικά δεδομένα, ο επαγγελματισμός και όλη του φιλοσοφία ήταν πολύ διαφορετικά εκείνον τον καιρό. Αν χαρακτηρίσουμε κατά μία έννοια το άθλημα του ποδοσφαίρου ως επιστήμη, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι τα τελευταία χρόνια και η μελέτη των Στατιστικών Στοιχήματος Αγώνων Ποδοσφαίρου έχει γίνει περισσότερο πιο επαγγελματική και αξιόπιστη.

Άλλη είναι πλέον και η προσέγγιση από την πλευρά των προπονητών, αφού οι ρυθμοί και οι ταχύτητες είναι πιο ανεβασμένες και ιδίως σε ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και πρωταθλήματα πολύ υψηλού επιπέδου. Είναι αλήθεια ότι τα νούμερα και τα στατιστικά πια αποτελούν κλειδί της επιτυχίας για κάθε ομάδα ενώ η μελέτη τους έχει γίνει πολύ πιο επιτακτική από όλους που έχουν να κάνουν επαγγελματικά με τον χώρο του αθλήματος του ποδοσφαίρου. Πολλές οι μελέτες που γίνονται, πολλοί οι στατιστιστικολόγοι που ασχολούνται με λεπτομέρεια και πολλά εκείνα που βασίζουν οι ομάδες στην ανάλυση των στατιστικών του ποδοσφαίρου.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *