Οι αναλύσεις αγώνων και οι τεχνικές

prognostika stoiximatosΗ ανάλυση μίας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης καθώς και η λεπτομερέστερη ματιά στην κατάσταση των ομάδων, μπορεί να είναι από τα κυριότερα στοιχεία που έχει απασχολήσει την ανθρωπότητα από την αρχική στιγμή που ανακαλύφθηκε το άθλημα. Η εν λόγω ανάλυση έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους. 3 από τους κυριότερους από αυτούς αναλύουμε παρακάτω λεπτομερώς.

Απλή παρακαλούθηση μιας αναμέτρησης. Πιο γρήγορα στοιχεία μπορούν να εξαχθούν αν δει οποιοσδήποτε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι είτε ως θεατής είτε ως τηλεθεατής. Με γρήγορο τρόπο έχει την ικανότητα να δει αρκετά εύκολα οποιοσδήποτε τον τρόπο που παίζει η κάθε ομάδα, τις τακτικές κινήσεις των προπονητών, την φιλοσοφία και γενικά τις αμυντικές ή επιθετικές τάσεις των ομάδων. Κυρίως δε, αν η παρακολούθηση ενός ματς γίνει διά μέσου t.v., τότε μπορούμε να λάβουμε υπ ‘όψιν μας και τα διάφορα σχόλια είτε του εκφωνητή είτε και κάποιου ειδικού που σχολιάζει τον αγώνα.

Κατά την εξέλιξη ενός αγώνα οι διάφορες σημειώσεις που κρατάνε οι διάφοροι αναλυτές. Κατά την ώρα μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης μπορούμε να έχουμε την δυνατότητα να μαζέψουμε πολλά και πολύ χρήσιμα στατιστικά στοιχεία. Πριν την πρεμιέρα οποιουδήποτε πρωταθλήματος η διοργανώτρια αρχή, αλλά και η κάθε μια ποδοσφαιρική ομάδα ξεχωριστά ορίζουν κάποια εταιρεία ως υπεύθυνη για την συλλογή και επεξεργασία όλων εκείνων των στατιστικών δεδομένων για τις αναλυσεις αγωνων. Μπορούμε να είμαστε ενήμεροι για πολλά στατιστικά ποδοσφαίρου όπως για παράδειγμα την διάρκεια κατοχής μπάλας σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, το σύνολο των φάουλ ή των κόρνερ, πρώτους σκόρερ, κίτρινες και κόκκινες κάρτες και πολλά περισσότερα ακόμα δεδομένα για κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά.

Βίντεο Αναλύσεις ποδοσφαιρικών αγώνων. Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια καλύτερης και πιο λεπτομερέστερης ανάλυσης ενός αγώνα αποτελεί η βιντεοανάλυση και η οποία είναι όχι άδικα ένα από τα σημαντικότερα “κλειδιά” για τον κάθε κόουτς. Με την πορεία της τεχνολογικής επιστήμης σημαντικά στοιχεία είναι δυνατόν να επιτευχθούν διά μέσου της στατιστικής και τεχνικής ανάλυσης με αυτήν την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και κατάλληλων προγραμμάτων. Είναι σίγουρο πως η άποψη που διαμορφώνει κάποιος προπονητής για έναν αθλητή έχει τη δυνατότητα να βασιστεί σε αρκετούς παράγοντες. Με την λειτουργία της βίντεο ανάλυσης είναι βέβαιο ότι μπορούμε εύκολα να επιδιώξουμε την καλυτέρευση των ποδοσφαιριστών σε πολλούς τομείς. Πέρα των άλλων, είναι δυνατόν να αυξηθεί και το κίνητρο τους, αφού δίνει την δυνατότητα τόσο στον παίκτη, όσο και στον κόουτς να έχουν πλήρη άποψη του εαυτού τους, αλλά και την εν γένει παρουσία στον αγώνα. Μπορεί ο εκάστοτε κόουτς με την χρήση της βίντεο ανάλυσης να βρει πιο καλά τις αδυναμίες ή και τα δυνατά σημεία τόσο του κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά όσο και για όλη την ομάδα, οπότε πιο καλά είναι δυνατόν να οριοθετηθούν και οι αγωνιστικοί στόχοι της ομάδας. Η παρακολούθηση του αντιπάλου είναι επίσης ένα σπουδαίο πλεονέκτημα. Σχεδόν όπως ακριβώς ένας κόουτς πρέπει να γνωρίζει καλά τους ποδοσφαισριστές του, εξίσου καλά χρειάζεται να ξέρει και τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές.

Φυσικά στο τέλος για κλείσιμο αφήσαμε την πιο καλή και πιο αποδοτικότερη ανάλυση από όλες που δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτή του κάθε ποδοσφαιρόφιλου από την πολυθρόνα του σπιτιού του που μπορεί να μην την διακρίνει η αντικειμενικότητα σε κάθε περίπτωση όμως έχει την δικιά της αξία.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *