Ερωτήσεις αλλά και απορίες για το livestreaming ποδοσφαίρου

Αναλύσεις ΑγώνωνΩς ορισμό του live streaming θα μπορούσαμε να πούμε την ζωντανή παρουσίαση εικόνας και ήχου υλικού από έναν browser σε κάποιον επισκέπτη διαδικτύου, χωρίς ωστόσο να απαιτείται να γίνει download κάποιου αρχείου Κάποιο καλό παράδειγμα «stream» αναμετάδοσης είναι και το Youtube, που έχει τούτη την τεχνολογική καινοτομία. Στην ουσία όμως είναι οι live εκπομπές μιας εκπομπής που θα μπορούσε να δει οποιοσδήποτε μέσω της εκάστοτε ιντερνετικής σύνδεσης, όπως επίσης και το ράδιο διά μέσου του web. Ως συμπέρασμα θα λέγαμε πως το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι μεταδίδεται σε real time, όπως άλλωστε λειτουργεί η τηλεόραση.

Από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, με αυτήν την συγκεκριμένη τεχνολογική καινοτομία, μπορεί ο οποιοσδήποτε να παρακολουθήσει οποιαδήποτε αναμετάδοση ποδοσφαίρου. Είναι ευρέως γνωστό πως το κόστος μηνιαίας συνδρομής για συνδρομητική t.v. που να εμπεριέχει τα διάφορα αθλητικά πακέτα είναι πολύ μεγάλο και ιδίως στην χρονική περίοδο που διανύουμε το κόστος γίνεται ακόμα πιο μεγάλο και σημαντικό. Ακόμη και να υπάρχει η ευκολία ενεργοποίησης μερίδας αυτής, δεν είναι ικανό να ικανοποιήσει όλα τα “γούστα”.

Απ’ όσα ξέρουμε, πολλοί αρέσκονται από την ομορφιά του ισπανικού πρωταθλήματος, κάποιοι άλλοι δεν χορταίνουν την εναλλαγή πρωτοπόρων της Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας, άλλοι συμπαθούν το κατενάτσιο της Serie A, μερικοί την ταχύτητα του γαλλικού πρωταθλήματος, κ.α. το επιθετικό ποδόσφαιρο που παρακολουθούμε σε Μπουντεσλίγκα και Eredivisie Ολλανδίας και κάποιοι άλλοι το ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής. Δεν γίνεται όμως να αγνοήσουμε τους…”αθεράπευτα ρομαντικούς” φαν του ελληνικού ποδοσφαίρου που όπως και να το κάνουμε δεν γίνεται ό,τι και να γίνει να βγει από την ψυχή τους.

Με το livestreaming ποδοσφαίρου λοιπόν, μπορείτε να έχετε τον Λιονέλ Μέσι, τον Κριστιάνο Ρονάλντο και πολλούς ακόμα δημοφιλείς παίκτες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας, καθισμένοι αναπαυτικά στην καρέκλα σας χωρίς καμία επιπρόσθετη επιβάρυνση του οικονομικού μπάτζετ. Αναλυτικά θα δούμε μαζί ότι χρειάζεται για να δείτε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα live: Ένα – Πρώτα απ’ όλα πληκτρολογούμε σε κάποια μηχανή αναζήτησης το παιχνίδι που μας ενδιαφέρει (για παράδειγμα Real Madrid – Barcelona livestreaming) 2. Εν συνεχεία επιλέγουμε κάποια από τις σελίδες που μας προτείνει η μηχανή αναζήτησης Τρία – Επιλέγουμε το σπορ το οποίο μας ενδιαφέρει Τέσσερα – Βρίσκετε τον αγώνα που σας αρέσει (συνηθίζεται βάση της ώρας έναρξης) και τον διαλέγετε. 5. Τις περισσότερες φορές ανοίγει ένα καινούργιο παράθυρο στο οποίο και θα προβληθεί το συμβάν που επιλέξαμε. Αναμένουμε όμως κάποιο μικρό χρόνο μέχρι να τελειώσουν όλες οι διαφημίσεις. Έξι – Σε real time παρακολουθούμε τον αγώνα. Σε περίπτωση πάντως που διαπιστώσουμε ότι η εικόνα ή ο ήχος δεν είναι καλής ποιότητας, τότε διαλέγουμε άλλο σύνδεσμο. Με αυτό τον πάρα πολύ απλό τρόπο μπορούν να “παρελαύνουν” αρκετές κουλτούρες του ποδοσφαίρου από…το σπίτι σας. Όπως είδατε το μόνο που χρειάζεται για να γίνει το πιο πάνω είναι μια σχετικά καλή σύνδεση στο ίντερνετ και υπομονή από την σύζυγο μας…. Πηγή άρθρου

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *