Ας μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο

Είναι κατά κάποιον τρόπο από τα πιο ξακουστά αθλήματα όλο τον κόσμο Όσον αφορά την Ευρώπη βεβαίως είναι κάτι σαν το ράγκμπι της Νότιας Αμερικής. Με κανέναν τρόπο δεν είναι αυταπάτη ή δόση υπερβολής να θεωρήσουμε πως η μπάλα όπως άλλωστε και κάθε αθλητική διοργάνωση πως φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Στην πραγματικότητα κατά την χρονική διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου πολέμου οι αντίπαλες πλευρές την περίοδο των Χριστουγέννων αποφάσισαν να κάνουν ανακωχή και να παίξουν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Το ποδόσφαιρο στην πάροδο των χρόνων έχει φτιάξει και τεράστιες έχθρες Από το ντέμρπυ της Newcastle με την Sunderland μέχρι και του πολυδιαφημισμένου ντέρμπι της χώρας της Ισπανίας ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα. Σε γενικές γραμμές πάντως πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, ή κάποια μέθοδος ώστε κάποιες ομάδες να έχουν την δυνατότητα να συγκριθούν. Στο ποδόσφαιρο πάντως μεγάλο ρόλο παίζουν τα Στατιστικά Ποδοσφαίρου.

Ιστορικά τρόπαια της κάθε ομάδας:

Οι τίτλοι κάθε μιας ομάδας είναι βέβαια ένας παράγοντας που παίρνουν υπ’ όψιν τους πολλοί όταν θέλουν να συγκρίνουν 2 ομάδες. Στο χώρο του ποδοσφαίρου κάθε ομάδα κάθε έτος παίρνει μέρος σε πολλές διοργανώσεις. Στην Αγγλία για παράδειγμα οι σύλλογοι εκτός του κλασικού πρωταθλήματος, παίρνουν μέρος στο FA Cup, στο League Cup, ενώ οι πρώτες 7 του πίνακα της βαθμολογίας παίρνουν μέρος και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με το πέρασμα των χρόνων οι ομάδες καταφέρουν να κατακτήσουν διάφορους τίτλους, οπότε σαν σύγκριση θα μπορούσε πολύ εύκολα να πει κάποιος πως είναι οι τίτλοι των συλλόγων.

Βαθμολογία Τρέχουσας Περιόδου:

Πέραν όμως από τα τρόπαια των συλλόγων έχουμε και την τρέχουσα κατάσταση που απορρέει από πολλούς παράγοντες όπως για παράδειγμα από την θέση των ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα. Δεν είναι σωστό μία ομάδα που είναι στις πρώτες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα να θεωρείται πιο καλή από κάποια άλλη που την παρούσα περίοδο, ανεξαρτήτων τίτλων που θα μπορούσε να είχε στο παρελθόν, να είναι πολύ χαμηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα;

Ποδοσφαιριστές:

Οι ομάδες από την στιγμή που αποτελούνται από παίκτες, έχουν αμφίδρομη σύνδεση με την αξία αυτών. Από την στιγμή που ο κάθε παίκτης έχει και μια χρηματιστιριακή αξία στο παγκόσμιο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου, μπορεί αρκετά εύκολα να καταλάβει οποιοσδήποτε και την χρηματιστιριακή αξία και δυναμική της κάθε ομάδας. Στην σύγκριση 2 ομάδων είναι σίγουρο να οδηγηθεί κάποιος και στην τρέχουσα σύγκριση των παικτών που απαρτίζουν την ομάδα.

Γενικά υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να συγκρίνεις κάποια ομάδα και πολλές συνισταμένες όπως και τα livescores ποδοσφαίρου να αξιολογήσουν όλες τις παραμέτρους. Την δικιά της λογική έχει η κάθε παράμετρος. Ένα στοιχείο όμως μπορεί να είναι σίγουρο. Ότι με το πέρασμα των ετών με κάθε τρόπο, κάθε μια ομάδα είναι πιο καλή από κάποια άλλη.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *