Ας μάθουμε κάποια πράγματα για την μπάλα

πάμε στοίχημαΑποτελεί το πιο λαοφιλές σπορ στην υφήλιο. Όσον αφορά την Ευρώπη μάλιστα είναι κάτι σαν το μπέϊζμπολ της Η.Π.Α. Δεν είναι ψέμα ή δόση υπερβολής να θεωρήσουμε πως η μπάλα όπως άλλωστε και κάθε αθλητική διοργάνωση πως φέρνει τον κόσμο πιο κοντά. Στην πραγματικότητα μάλιστα στα έτη του 1ου Παγκοσμίου πολέμου οι αντίπαλες πλευρές τις μέρες των Χριστουγέννων θέλανε να κάνουν ανακωχή και να παίξουν έστω ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Αρκετοί είναι οι παράγοντες που έχουν κάνει έχθρες στις ομάδες. Από τον πιο απλό λόγο, ως και σοβαρά πολιτικά ή ακόμα και θρησκευτικά παρασκηνιακά κριτήρια, έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στην δημιουργία κακού κλίματος σε κάποια ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Ένα όμως θα μπορούσε να θεωρηθεί σίγουρο. Για πολλά παιχνίδια είναι τόση μεγάλη η αντιπαλότητα που έχουνε γίνει διάσημα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου. Υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει το μίσος στο κλασικό ισπανικό ντέρμπυ της Ισπανίας μεταξύ της Ρεάλ και Μπαρτσελόνα; Ή εκείνο ανάμεσα στην Ρόμα και την Λάτσιο ή από Ελλάδα μεριά ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ή Άρη και ΠΑΟΚ;

Τρόπαια κάθε μιας ομάδας: Οι τίτλοι κάθε μιας ομάδας είναι βεβαιότατα ένας παράγοντας που λαμβάνουν πολλοί όταν θέλουν να συγκρίνουν 2 συλλόγους. Σε κάθε αγωνιστική χρονική περίοδο οι σύλλογοι παίρνουν μέρος πέραν της μίας διοργάνωσης. Στην Βέλγιο, την Ελλάδα ή την Ιταλία για παράδειγμα οι ομάδες λαμβάνουν μέρος και σε άλλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις πέραν του πρωταθλήματος, στην Αγγλία ή την Σκωτία όμως για παράδειγμα οι διοργανώσεις είναι ακόμα περισσότερες. Με το πέρασμα των ετών οι σύλλογοι κατακτούν διάφορους τίτλους, άρα σαν σύγκριση μπορεί πολύ εύκολα να ειπωθεί πως είναι οι τίτλοι των συλλόγων.

Τρέχουσα βαθμολογία πρωταθλήματος: Θα μπορούσαμε σε μία σύγκριση ομάδων να ξεκινούσαμε από τους τίτλους και την ιστορία των συλλόγων, τον βασικό όμως ρόλο θα μπορούσαμε να πούμε ότι παίζει η παρούσα κατάσταση της ομάδας. Θα μπορούσε μία ομάδα στο παρελθόν να ήταν ισχυρή και γεμάτη τρόπαια, αν όμως την τρέχουσα περίοδο δεν είναι σε καλή κατάσταση, πολύ εύκολα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η συγκεκριμένη ομάδα είναι πολύ χαμηλότερα από κάποια άλλη. Δεν είναι σωστό μία ομάδα που είναι πρώτη στην βαθμολογία να θεωρείται πιο καλή από κάποια άλλη που την συγκεκριμένη περίοδο, χωρίς να λάβουμε υπ’ όψιν μας τους τίτλους που μπορεί να είχε τα παλαιότερα χρόνια, να είναι πολύ χαμηλότερα στην βαθμολογία;

Ποδοσφαιριστές: Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι από την ώρα που απαρτίζονται από παίκτες, έχουν αμφίδρομη σχέση με την τιμή αυτών. Όσο πιο μεγάλη είναι η αξία του κάθε ποδοσφαιριστή, τόσο μεγάλη γίνεται και η αξία κάθε μιας ομάδας, πολύ περισσότερο όμως θα μπορούσε να συμβεί και αντίστροφα, αφού όσο πιο μεγάλη μπορεί να είναι μία ομάδα, τόσο μεγαλώνει η τιμή του κάθε ποδοσφαιριστή που βρίσκεται σε αυτήν. Αν λόγου χάρη κάποια ομάδα έχει αριθμό καλών και ακριβών αθλητών τότε σιγουρότατα η αξία της σε σχέση με κάποια άλλη ομάδα χαμηλότερου βεληνεκούς είναι αναλογικά μεγαλύτερη.

Τα Στατιστικά Super League μπορούν αρκετά εύκολα να καθορίσουν μερικά δεδομένα στην σύγκριση των ομάδων.Κάθε μια μέθοδο έχει και το δικό της νόημα. Το βέβαιο όμως είναι ένα. Όλες οι ομάδες μέσα σε όλα τα χρόνια έχουν τις πολύ άσχημες και τις καλές στιγμές τους, άρα αμέσως να μπορούν να θεωρούνται πιο καλές ή πιο άσχημες από άλλες ομάδες.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *